sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevät on ja sen huomaa. Vähän kaikenlaista tulee puuhattua. Aloitan tällä kertaa vaikka ompeluksista.


Ostin reilu vuosi sitten käytetyn ompelukoneen. Koneen mukana ei tullut poljinta ja sen ostaminen kesti ja kesti. Viime syksynä kyselin Seinäjoen käsityömessuilta polkimelle hintaa. Peloteltiin, että se maksaa jopa satasia! ASia jäi taas hautumaan. Hiihtolomalla sitten kyselin Kuopiolaisesta Kone-Minnasta. Siellä myytiin ei oota, mutta kauppias ystävällisesti kysäisi puhelimitse toiselta kauppiaalta josko löytyisi. Pari viikkoa myöhemmin postilaatikosta löytyi poljin ja virtapiuha. Eikä edes paljoa maksanut, 55€. Loistavaa palvelua.

Sen jälkeen onkin sitten ompeluttanut. Ensimmäiseksi uhriksi valikoitui Pirpanan huoneessa olevat jo vuoden lyhentömisetä odottaneet verhot. Sitten tein pussukan, jota en kehtaa esitellä, kun tulin leikanneeksi kankaat niin vinoon. Seuraavaksi tuli Pirpanalle paita skootteri kankaasta. Paitaa en löytänyt tällä kertaa kuvattavaksi. Jälki on ihan siedettävää, kun ottaa huomioon etten ole ommellut viiteentoista vuoteen paria verhoa kummempaa.

 Eilen syntyi Pirpanalle t-paita. Kangas taitaa olla Eurokankaasta, malli on Ottobre 3/2013 lehdestä.




Tästä tuli jo parempi, parranneltavaa löytyy vielä paljon. Kankaitakin löytyisi lisää ommeltavaksi, mutta oikean väriset resorit puuttuu. Pitääkin muistaa ostaa jostakin.



Neilerintamalla ei ole mitään uutta. Tunika edistyy hitaasti, mutta varmasti. Tunikasta tulee aika levoton, mutta menköön näin väriterapian puolelle. Kotipaita tulossa. Helmasta ei enää puutu kovin montaa senttiä, teen kymmenisen senttiä lyhyemmän kuin ohjeessa. Sitten pääsen taskujen ja hihojen kimppuun.


Eikä tässä vielä kaikki. Pääsiäisenä käytiin Saariselällä. Aivan mahtava paikka. Tämä oli toinen kertani siellä ja varmasti tulee mentyä vielä useamminkin. Matka on kuitenkin pitkä ja tuolla reissulla tulikin virkattua parisataa grammaa lankaa. Pöllöjä on tuloillaan. Tässä osa tilkuista. Melkein valmiita ovat, vain silmät ja nokka puuttuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti